7 Mayıs 2012 Pazartesi

SOSYAL MEDYA SAYFASININ ÜYELİKLERİN KABULÜ

Yapacağımız projenin Sosyal Medya üzerinden olacağı için Proje Lider Öğretmenimiz Muhittin IŞIK tarafından aşağıdaki eğitimler verilmiştir. Böylece kendi Web ve Blog sayfalarımızı hazırlamamız sağlanmıştır. Aşağıda temel web tasarım çalışmalarında neler yaptığımız anlatılmıştır.
SOSYAL MEDYA SAYFASININ ÜYELİKLERİN KABULÜ

Geçen haftalarda yaptığımız etkinlikleri tekrarlamamız gerekirse;

*Bilimsel anlamında Sosyal Medyayı araştırdık.

*ardından oluşturacağımız sosyal Medya ürünlerinin paylaştırması için facebook’ta ‘Medya Martıları’ adıyla sayfa oluşturduk.

*Facebook’ta oluşturduğumuz sayfanın ardından paylaşacağımız ürünleri kapsamını ve halka üyesi arkadaşlarımıza dağılımını anlattık.

*Son, olarak katıldığımız projenin aşamalarını kaydetmek ve izlenilmesi sağlamak için Google de ‘Google. blogspot’ sayfamızı oluşturduk. Zaten şu an da bu yazıyı okuyorsanız blogumuzda yer alıyorsunuz demektir J

     Bu hafta ise bu yaptığımızın ardından sayfamıza üye kabulü yapmak için çalışmalar başlattık. Proje Lider öğretmenimiz Muhitin IŞIK halka üyesi arkadaşlarımızı görevlendirerek, her sınıfta gerekli duyurular yaparak okulumuzdan olabildiğince, fazla öğrenciye ulaşarak herkesin katılımını sağlanmasın istedi. Bizlere halka üyeleri olarak kendi aramızda toplantı yaptık.

  Toplantıya katılan halka üyelerimiz ile ilk önce beyin fırtınası yaptık. Bu konuda neler yapabiliriz diye. Ardından bütün halka üyesi arkadaşlarını teker teker fikirlerini söylediler. Halka üyesi arkadaşlarımızdan biri sınıfları tek dolaşmamızı istedi.Bir başka arkadaşımız herkesin kendi Facebook  sayfamız olan ‘medya martıları’ istek gönderebileceğimizi söyledi.Bir başka arkadaşımız  sosyal medyadaki  yani Facebook  sayfamızdan yönetici olarak herkes istek  göndermeyi talep etti.Fakat bu işlemleri yaparken çoğu kez sorunlarla karşılaşabileceğimizi fark  ettik.Çünkü arkadaşlarımıza istek gönderdiğimizde  bizi   fark etmeyip kabul etmeyebilirlerdi.Ya da  diğer arkadaşımızın önerdiği fikir olan her sınıfa girip duyurur yapmamız  da arkadaşlarımız  tarafından unutulabilirdi.Ayrıca çok da önemsemeyebilirlerdi.Bu durumları göz önüne alarak farklı bir hazırlık başlattık.Ortak fikrimiz  şuydu,ilk önce;

ü  Aşama aşama Facebook’tan sayfamızın nasıl aratılacağını gösterecektik, bunun için;

Önce kendi Facebook sayfasından ara bölümünden “Medya-Martıları” sayfasını arkadaş olarak ekle yada gruba üye ol seçeneği tıklanarak eklenecek
--Yaptığımız bu adımları tek tek görsel olarak medya martıları sayfamızdan “Printscreen” leyip bir sayfa hazırladık. Ardından Proje Lider Öğretmenimiz bize verdiği gibi oluşturduğumuz bu sayfanın fotokopisini çektik. Okulumuz öğrencileri kadar çoğaltıp ardından sınıf sınıf dağıltmayı düşündük.

---Sosyal Medyadan sayfamızın nasıl eklendiğini gösteren fotokopileri sınıflara öğrencilere dağıtmadan önce, öğretmenlerimize konuşmayı düşündük. Çünkü onların katılımı öğrenciler için daha etkili olacaktı. Öğretmenlerimizden ricamız şuydu. Bizler sınıflara açıklamalar yapmasını ve onların sayfaya katılımını teşvik etmek etmelerini istedik.

---Öğretmenlerimizden de destek aldıktan sonra bütün halka üyesi arkadaşlarımız, ayrı sınıflara giderek daha önce çektiğimiz fotokopileri öğrencilere dağıttık. Dağıttığımız kağıtların ardından öğretmenlerimiz bütün öğrencilere sözlü açıklamalar da bulundu. Sayfaya nasıl gireceklerini, sayfamızı nasıl ekleyeceklerini anlattılar.
--Bu işlemin ardından okul öğrencilerimizin sayfamızı Facebook üzerinden eklemesini bekledik. Zaten birkaç gün içinde yüzlerce kişiye ulaşmayı başardık.Sayfamızı bulamayan arkadaşlarımız kendimiz davet ederek Medya Martıları sayfamızı eklemesini sağladık.Böylece hemen hemen bütün okul arkadaşlarımız sayfamızın üyesi oldular.

--Herkesin sayfaya eklenmesini sağladıktan sonra artık herkes paylaşımlarımızı görebilecekti.Zaten sayfamızda dersler ile ilgili epey bir paylaşımda bulunmuştuk.Ayrıca öğretmenlerimize sayfamızda dersleri ile ilgili videolar paylaşabileceğini söylemiştik.Ayrıca sayfamız da duyurular yapabileceğini anlatmıştık.Zaten öğretmenlerimiz birkaç gün içinde epey duyuru yapmaya başlamıştı.Hatta öyle ki öğretmenlerimiz bize ok teşekkür ettiler.Çünkü     sayfamız sayesinde bütün öğretmenlerimiz okul öğrencilerine ulaşabiliyordu.Hatta öyle ki okula gelmeyen öğrenciler ulaşabilmek için proje olsun performans olsun sayfamızdan duyurmaya başladılar.Böylece okula gelmeyen hasta olan arkadaşlarımız sayfamızdan ders ile ilgili duyuruları görerek ödevleri performansları getiriyorlardı.

Bu hafta yaptığımız etkinliği sonlandırıp bir sonraki haftanın etkinliğini konusuna geçtik. Proje lider öğretmenimiz bir sonraki haftada öğretmenlere seminer yapacağımızı ve onlara projemiz hakkında bilgiler vereceğimizi söyledik.Bizlerde bilişimci martılar olarak öğretmenlere yapacağımız bu seminerin telaşına düşerek hazırlıklar yapmaya başladık. J


İrem nur ERENEL    Enes KÜPELİ  Eren KILIÇKAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder