5 Aralık 2011 Pazartesi

SEMİNERE KATILIM

Okulumuza gelen bir seminer yazısının ardından Bilişim Teknolojileri öğretmeni Muhitin IŞIK, Matematik öğretmeni Pınar ERDOĞAN ve Okul Müdürümüz Şükrü GELMEZ eşliğinde etkinliğe katıldık.’Geleceğin öğretmeni, öğretmenin geleceği ‘ adlı seminer, Bilişimci Martılar bahsedildi. Proje katılan öğretencilerin neler yaptığını, neler paylaştığını bir anlatı bize Projemin önderliğini yapan Dr. Hayal KÖKSAL. Anlatımı o kadar renkli ve o kadar can alıcıydı ki, bütün katılımları heyecanla dinliyorduk.




    Projenin genel kapsamı öğrencilerin katılacakları bu proje sayesinde Bilimsel Araştırma aşamalarını özümseyebilmeleri ve bunu uygulamalarıydı. Ayrıca ek aldıkları toplumsal sorunları çözmeye çalışan çocuklar, bilinçli bireyler olarak toplumsa yer ediniyordu. Dr. Hayal KÖKSAL çeşitli projeler sunuldu biz öğretmenlere bazı öğrenciler çevre sorunları ile ilgilenirken bir başka gruplar sevgi ve saygıyı ele almıştı. Çocukların yaptıkları projeler o kadar başarılıydı ki takdir etmemek imkânsızdı. Ayrıca bu proje sadece bizim ülkemizi kapsamıyordu. Uluslarası olması da ayrı bir heyecan veriyordu biz katılanlara. Her ülkeden çocuklar vardı canla başla çalışan. Sundukları projelerden ders almamak mümkün değildi. Toplum bilincini kazanan öğrencilerin olması biz öğretmenleri gerçekten çok gururlandırıyordu.

      Ardından Dr. Hayal KÖKSAL bizlere döndü ve farklı farklı okullardan gelen biz öğretmenlere böyle bir proje katılabilir miyiz sorusunu yöneltti. Böyle bir proje yer almamakta mümkün değildi. Tabi ki öğrencilerimize böyle bir bilinci yerleştirecek her türlü çalışmaya  hazırdık. Ardından bu yıl ki proje konularını bir bir anlattı bizlere. İçlerinden kendi okulumuz için ve öğrenciler için en uygunu hangisi ise o başlık altında yarışabileceğimizi söyledi. Bizlerde projede yer almak için adımızı yazdırdık. Ardından sevinçle Dr. Hayal KÖKSAL’DAN gelecek haberi bekledik. Tabi beklemekte yetmedi. Bu arada proje gerçekten gönül verecek, yürekten destek sunacak öğrencilerde seçtikti. Projede gönüllülük esastı. Zaten böyle bir projede gönüllü katılmak onur verici bir şeydi. Ardından Dr. Hayal KÖKSAL ‘dan dan aldığımız e-mail ile yarışmaya başladık J

Muhitin IŞIK J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder