19 Aralık 2011 Pazartesi

PROJE KONU SEÇİMİ

Geçtiğimiz hafta yaptığımız çalışmada, öğrencileri belirlemiştik. Büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğimiz bu aşama, bizim için beklide e önemli basamaktı. Çünkü: projenin başarıya ulaşması gerçekten çocukların azim ve kararlılığına bağlıydı. Bu aşamanın içimize sinmesi bizi gerçekten çok rahatlatmıştı. Proje Lider öğr. Muhittin IŞIK, destek öğr. Pınar ERDOĞAN, olarak iyi bir seçim yaptığımızı düşünüyoruz. Tabi bunu zamanla daha iyi anlayacağız.






         Öğrenci seçimlerini bitirdikten sonra, bütün öğrencileri toplayarak ortak karar almaya çalıştık. İlk önce öğrenciler proje hakkında geniş bir bilgi verdik. Çünkü: öğrenciler tarafından tam olarak anlaşılmayan hiçbir projenin başarıya ulaşacağını düşünmüyoruz. Bu bağlamda bütün aşamaları öğrencilere küçük bir seminer ile aktarmaya çalıştık. Ardından Dr. Hayal KÖKSAL tarafından verilen seminerin içeriği hakkında kısa bir bilgi verdik. Çocuklar genel anlamda proje hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, konu seçimine geldik. Zaten ilerleyen haftalarda ince ayrıntılarına kadar projenin kapsamı aktarılacaktı. Proje seçimini belirlemek için, bu sene belirlenen proje alt başlıklarını öğrencilere anlattık. Projenin 4 ana farklı konusu olduğunu ve bu konu seçimlerinden 1’ini tercih edeceğimizi söyledik. Sıraladığımız konu seçimlerinden “Sosyal Medyanın Eğitimdeki Yeri ve Önemi” konusu hepimizin ilgisini çekmişti. Çünkü: bu konu gerçekten hayatımızın bir parçası olmuştu. Bir taraftan internet ortamı gün geçtikçe önem kazanırken eğitime olan eksileri ve artıları gerçekten düşündürücüydü. Ayrıca gelişen teknolojiyle bu durumdan kaçmak mümkün değildi. Hem öğrencilerin ilgisini çeken bir konu olması, hem günümüzü en fazla yönlendiren bir alan olması konu seçimimizde büyük bir etken oldu. Demokratik bir seçimle gerçekleştirdiğimiz bu aşama bütün öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

Ardından seçtiğimiz konudan yola çıkarak görev dağılımlarını belirledik. Sırayla görev seçimleri için hem oylama yapıldı. Hem de bu görevlerin gerektirdikleri anlatılarak, seçim yaparken dikkat etmeleri sağlandı. Buna göre;

1.      Enes KÜPELİProje Lideri

2.      İremnur ERENEL Kordinatör

3.      Eren KILIÇKAYA Web Blog Tasarımı

4.      Osman BAL Bütçe Sorumlusu

5.      Hüseyin HARMANTEPE İletişim Sorumlusu

6.      Ömer Faruk UĞUR Web Blog Tasarımı

7.      Abdülhamit FURUNCU Sanat Sorumlusu

8.      Şeymanur UZ Etkinlik Sorumlusu

9.      Ertuğrul Çağrı Tepe Web Blog Tasarımı

10.  Recep Tiryakioğlu İletişim Sorumlusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder