12 Aralık 2011 Pazartesi

ÖĞRENCİ SEÇİMİ

Katıldığımız bu güzel seminerin ardından, bu projeye bizlerinde katılması gerektiğini düşündük. Ben proje lider öğretmeni Muhittin IŞIK ve proje destek öğretmeni Pınar ERDOĞAN küçük bir toplantının ardından, bu projeye katılacak öğrencilerin özelliklerini belirledik. Çünkü projenin adında anlaşılacağı gibi ‘’BİLİŞİMCİ MARTILAR’’ ve içeriğinde verdiği gibi kapsam bakımından seçeceğimiz öğrenciler belirli özelliklere sahip olması hem projenin hak ettiği değere ulaşması, hem de öğrencilere kazandıracağı davranışlar bakımından büyük bir önem taşımaktaydı. Bu bağlamda bütün sınıfların özelliklerini teker alarak bir değerlendirme yaptık.8. sınıfların ele aldığımızda bu sınıfların sbs hazırlanmalarından kaynaklı, çalışmalarını aksatmalarını için seçmedik. Ardından 6.sınıfları düşündüğümüzde hem 1.basamak eğitimden 2. Basamak eğitime yeni geçmeleri, hem de biz branş öğretmenlerin daha öğrencileri tanımamağımızdan kaynaklı sıkıntı yaşarız diye 6. Sınıf öğrencilerin seçilmelerini uygun bulamadık. Geriye branş öğretmenleri olarak 7.sınıflar kalmıştı. Tabi 7.sınıf öğrencileri teker teker değerlendirerek olabildiğince yetenek anlamında heterojen, uygun bakımından homojen olmasına özellikle özen gösterdik.

 Bu arada gelecek senede bu projeye katılabileceğimizi de düşünerek kendinden sonraki sınıflarla da aktarması için 6. Sınıf öğrencilerimizden yetenek bakımından sıyrılan bir öğrencilerimizi de ekledik 6/D sınıf öğrencisi olan Ertuğrul Çağrı TEPE hem bilgisayar okur-yazarlığı bakımından, hem de diğer dersleri bakımından başarılı olmasına kaynaklı halka üyeliğine dahil ettik.

Geldik 7.sınıfların seçimine. 7.sınıflardan hem bilgisayar okur-yazarlığı olan, hem derslerinde başarılı, hem de en önemli özellik olan bir grubu yönetebilecek yani liderlik vasıflarına sahip, bir öğrencimiz olan 7/E şubesi öğrencimiz Enes KÜPELİ’yi seçtik. Tabi ki liderlik seçimlerini demokratik yöntemlerle seçtik. Çıkan sonuçta bizi şaşırtmadı. Seçtiğimiz öğrenciler kendi iyi bildiklerinden dolayı, zaten iyi bir uyum içindeydiler.

Ardından bilgisayara hevesli ve yetenekli olan bir öğrenci seçimine geldik. Bu özellikler daha önce ki senelerden gözümüze batan 7/D sınıf öğrencisi Eren KILIÇKAYA’yı seçtik. Grup üyeleri arasında web/blog tasarımından genel anlamda sorumlu kişi olarak seçildi.

Bir sonra ki hem projenin tanıtımından rol alacak hem de kendin iyi ifade edebilen birkaç öğrenciye ihtiyacımız vardı. Tabi bu seçimleri yaparken tamamen gönüllülük ilkesini esas aldık. Bu görevi göğüsleyecek iki kız öğrencisi belirledik.7/D sınıfı Öğrencileri olan İrem Nur ERENEL ve Şeyma Nur UZ bu görev için seçildi. Tabi ki yaptığımız seçimde de ne kadar iyi bir seçim olduğunu zamanla anladık J

 Bir aşamada bütçe sorumlusu belirmemiz gerekti. Bu seçim için hesap, kitabı iyi olan bir öğrenciye ihtiyaç vardı. Bu görev için en uygun bir esnaf olan velimizin öğrencisi olması iyi olur diye düşündük. Ve 7/E sınıfından Osman BAL’I bu görevi göğüslemesi için halka grubu üyeliğine ekledik.

Ardından iletişimden sorumlu öğrenciye geldik. Bunun için bütün okul ile iyi iletişimi olan hem 6.sınıflar hem de 8.sınıflar arasında muhabbeti olan bir öğrenci belirlemesine gerekiyordu. Bu görev içinde 7/E sınıfından Hüseyin HARMANTEPE öğrencimizi seçtik. Böylece iletişim ile ilgili konuların üstlenmesini istedik.

Bir sonraki öğrenci seçiminde, başarı ortalaması yükseltmek için bir öğrenci seçmeliydik. Algılamada iyi başarısı yüksek bir öğrenci belirlemeliydik. Bu yüzden SBS denemelerinde dereceye giren bir öğrencimiz olan 7/D sınıfından Ömer Faruk UĞUR’U seçtik.

Ardından hem ornagizatörlük iyi, hem grup arkadaşlarına uyumlu, hem herkes tarafından sevilen halkamızın enerjisini devamlı dorukta tutacak öğrenciler olmalıydı..Heyecanımızı devamlı artıran 2 öğrenci seçtik. 7/E sınıfından Hüseyin HARMANTEPE ve Abdülhamit FURUNCU. İlerleyen zamanlarda ne kadar isabetli bir karar aldığımızı bir kez daha anladık J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder