26 Aralık 2011 Pazartesi

TURABİ BABA KÜTÜPHANE GEZİSİ (İREMNUR ERENEL)



Grup olarak projemize başlamadan önce iyi bir araştırma yapmamız gerekiyordu. Bunun için öncelikle beyin fırtınası yapmaya karar verdik. Bir çok fikir aklımıza geldi. Bunlardan bazıları anket yapmak, araştırma yapmak, öğrencilere sunum yapmak gibi çok farklı fikirler vardı ama hepsi grup için ortak fikirler değildi. Proje lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK‘ ın bir fikri önerdi. Projeye başlamadan önce sosyal medyanın tarihsel gelişimini öğrenmek için kütüphaneleri araştırabileceğimizi söyledi. Bizim çevremize en yakın olan Turabi Baba Kütüphanesine gidebileceğimizi söyledi. Bizim için güzel bir şeydi çünkü hem anket yapacak hem de araştırma yapacaktık.

Turabi Baba kütüphanesine gitmeye oy birliği ile karar verdik. Bunun için öncelikle velilerimizden izin almamız gerekiyormuş ve bu durum için Proje lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK ve Proje destek öğretmenizim Pınar ERDOĞAN’a danıştık. Proje Lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK bizlere bu konu ile ilgili düşüncelerini söyledi. Bizlere ‘Çarşamba günü egzersizde konuşuruz’ dedi. Çarşamba günü gelmişti hep birlikte karar verdik. Perşembe günü gitmeye karar verdik. Ardından hemen hazırlıklara başladık. Önce ailelerimizden izin almak için Proje lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK bizlere izin belgelerini dağıttı. Bizler bu belgeleri ailelerimize verdik, onlara imzaladık ve Proje lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK’a verdik.

Sonra birleşip anket sorularını hazırladık ve bu soruları kendi aramızda tartıştık, anket sorularının neleri içermesi gerektiği, projemize uygun olup olmadığı, bizi hedef ve amaçlarımıza götürebilip götüremeyeceği konusunda kararlar aldık. Ardından 15 ile 20 soru arasında karar kıldık. Ardından perşembe günü gelince  öğlen 1,30 gibi   okulda toplandık .Ve ilk önce bütçeden sorumlu Osman Bal  arkadaşımız  7,50 TL ile yolla çıktık.

Hasköy taksi durağına kadar yürüdük. Oradan iki taksi tutup yolla çıktık. İlk taksiye Proje lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK ile İrem, Şeyma, Eren, Enes arkadaşlarımız bindiler. İkinci taksiye Proje destek öğretmenizim Pınar ERDOĞAN ve Osman, Âdem, Abdülhamit, Ömer, Recep, Hüseyin ile bindiler. Ve her iki taksiyle yolla çıktık. On beş dakikalık bir yolculuktu.

Ve gelmiştik TURABİ BABA KÜTÜPHANESİNE geldik. Ve iş bölümüne yaptık. Ben (İrem) kameramandım. İnsanlara sormak için anketlerimiz hazırladık. İlk başta Osman başlamıştı ankete oradaki kütüphane sorumlusu ile başlamıştı. Daha sonra Abdülhamit başladı oradaki güvenlik görevlisi abi ile yapmıştı biraz heyecanlıydı. Şeyma ve Ömer ise oradaki kitapları karıştırmaya başladı. Ve bende (İrem) katılmıştım ve fotoğraf çektim ve bunları Proje lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK’a gösterdik. Ardından bütün grup üyeleri proje konumuz hakkında sıkı bir araştırmaya girdi. Herkes bir taraftan kitapları karıştırıyor bir taraftan kütüphanenin yapısını anlamaya çalışıyordu.

Bulduğumuz kitaplar sosyal medyanın eğitimdeki rölü ile ilgili değil de daha çok medyadaki rölü ile ilgiliydi. Birkaç kitapta sosyal medyanın toplum üzerindeki etkisine yönelik kitaplardı. Bu yüzden maalesef fazla bilgi bulamadık. Saatler geçmişti. Ardından anketlerimizi tamamladık. Proje Lideri öğretmenimiz gelmişken kütüphaneye üye olmamızı istedi. Hepimiz üye olduk.  Ardından öğretmenimiz budan sonra kütüphaneyi kullanabilmemiz için kütüphaneyi baştan aşağıya gezdirip tanıttı. Hatta kütüphanede çalışan bütün personelle tanıştık. Dahası kütüphane müdürü ile de tanıştık. Hepsi çok iyi insanlardı.

 Bu arada tanıştığımız bütün kütüphane personeline anket sorularımızı da yönelttik. Gayet eğlenceli ve faydalı bir gezi oldu. Böylece çevremizin yakınında bulunan kütüphaneden nasıl faydalanmamız gerektiğini öğrenmiş olduk. 

 Bu arada tanıştığımız kütüphane personeli bize proje konumuz hakkında yardımcı oldu. Özellikle abladan yardım aldık. Onun sayesinde epey bir bilgi bulduk. Ne mi Bulduk? Orada sosyal medya ile ilgi bilgi ya da internet ile ilgi kitaplar vardı. İletişim ile ilgi kitaplar birazda olsa bize yardımcı olmuştu. Buradan onlara çok teşekkür ediyorum.

 Zaman epey geçtiği için çalışmalarımızı sonlandırdık. Proje öğretmenimiz daha sonra da gelip bireysel araştırma yapabileceğimizi söyledi. Ardından toplanıp yine aynı şekilde iki taksiye binip okulumuza döndük. Ayrıca bize böyle bir etkinlik hazırlaya Proje Lideri öğretmenimiz Muhittin IŞIK ve proje destek öğretmenimiz Pınar ERDOĞAN’a çok teşekkür ederiz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder