9 Nisan 2012 Pazartesi

SOSYAL MEDYA ÜRÜNLERİNİN PAYLAŞILMASI İÇİN SAYFA OLUŞTURMA (Şeymanur UZ)

          Geldik geçtiğimiz hayata öğrendiğimiz sosyal medya araçlarından facebook, youtube, linked, twitter, msn, skaype gibi ortamlardan elde ettiğimiz bilgileri nasıl kullanacağımıza ilk önce bütün halka üyeleri birleşerek bir beyin “fırtınası” yaptık. Herkes kendi düşüncelerini söyledi. Tabi her kafadan bir ses çıktı. Sırasıyla öğrendiğimiz bu sosyal medya araçlarını nasıl kullacağımızı tartıştık. Öğretmenimiz bu işi tamamen bizlerin yapmasını istiyordu. Bu yüzdende bizlere müdahale etmiyor sadece yönlendirme yapıyordu.



          Ardından ortak kararlar alarak birkaç seçim yaptık. Hangi sosyal medya araçlarını kullanacaktık bu projede? Hangisi projemize daha uygun olur? Hangi sosyal medya aracının ne kadar faydası var? Evet, bu tür soruları cevaplaya cevaplaya bir karara vardık. Kullanacağımız sosyal medya aracı olarak bizim ve herkesin çoğunlukla kullandığı facebook’u seçtik. Çünkü: Hemen hemen okuldaki herkesin bir facebook adresi vardı. Ayrıca olmayanlara hemen yardımcı olabilirdik. Bilgisayar labatuvarını izin alarak yapacaktık bu işi. Fakat bir sorunumuz vardı o da şuydu: Okulumuzun bilgisayarlarından sosyal medya sayfalarına ulaşılamıyordu. Zaten projemizin hedeflerinden biride bu değimliydi? Bu durumu düşünerek herkes elinden geldiğince evinden yani kendi internetinden işleri yürütecekti. Okulda sosyal medya ortamlarına ulaşamamamız işimizi bir hayli zorlaştıracaktı. Fakat biz kararlıydık. Okulda olmazsa da evden uğraşa uğraşa ilerleyecektik.



             Tabi ki sosyal medya aracı olarak sadece facebook’u seçmedik. Youtube gibi devasa bir siteden de faydalanmamız gerekirdi. Bizde öyle yaptık. Youtubeden derslerimiz ile ilgili bütün videoları tek tek belirledik. 6. sınıf dersleri, 7. sınıf dersleri ve 8. sınıf dersleri. Ayrıca sadece bir video ile kalmadık. Bir konuyu anlatan birkaç video belirledik.



             Ardından bu belirlediğimiz videoları nasıl paylaşacağımızı düşündük. Bütün dersler ili ilgili anlatımları bulmuştuk. Fakat bunu okulumuzun öğrencilerine nasıl ulaştıracaktık. Herkesin kendi facebook adresinden paylaşmasını düşündük ilk önceleri. Ardından bu fikrimizi değiştirip daha etkili bir yöntem bulduk. facebook’ta bir grup oluşturup oradan paylaşabilirdik. Yani bir sayfa oluşturacaktık ve videoları oradan paylaşacaktık. Bu fikri herkes benimsemişti. Böylece EREN KILIÇKAYA ve lider ENES KÜPELİ arkadaşlarımıza bu görevi vererek, hazırlamasını istedik. Eren ve Enes arkadaşlarımız ilk iş olarak sayfamızın adının belirlenmesini istediler. İlk önce beyin fırtınası yaptık. Herkes kendi fikrini söyledi. Fakat ardından kalıcılık sağlasın diye facebook sayfamızın halkamızın adı ile aynı olmasına karar verdik. Böylece herkesin adımızı duymasını sağlaya bilecektik.



            Ardından Eren ve Enes arkadaşlarımız facebook sayfamızı oluşturdu. Artık facebook sayfamız hazırdı. Adı ise bildiğiniz gibi “Medya Martıları” oldu. İlk önceleri sayfamızın yöneticilerini halka üyesi herkesi yaptık. Ama ardından karmaşa yaşandığı için bu görevi halka liderimiz olan ENES KÜPELİ arkadaşımıza verdik. Tabi işler epey ilerleyince ve de ağırlaşınca yetiştirmekte zorluklar yaşadı. Bu durumu düzeltmek için bu görevi proje lider öğretmenimiz MUHİTTİN IŞIK ve proje destek öğretmenimiz PINAR ERDOĞAN’a verdik. Çünkü: facebook sayfamız büyüdükçe sorumlulukları artmaya başlamıştı. Sayfamıza birçok okul öğrencisi mesaj yollayınca bunları cevaplandırmak bazen bizi aşıyordu. Bu durumdan kurtulmak içinde bu görevi proje lideri öğretmenimize ve proje destek öğretmenimize bıraktık. Belli bir zaman sonra her şey rayına girdi. Sosyal medya ortamında facebook sayfamızı oluşturduktan sonra haftaya paylaşımlarımızı yapacaktık. Ardından sosyal medya sayfamıza okulumuzun öğrencilerini kabul edecektik. Facebook sayfamıza eklenen arkadaşlarımız derslerimiz ile ilgili videoları görecek ve anlamadığı veya eksik kaldığı derslerden ilgili videoları seçip izleyecek. Böylece bizlede projemiz amacı olan “Eğitimde Sosyal Medya’nın Yeri ve Önemini” ispatlayabileceğiz. Tabi bu arada sayfamızda yaşanan aksaklıkları giderek ve ayrıca okulumuz öğrencilerinden bize gelen istek ve şikâyetleri değerlendirip sayfamızı şekillendireceğiz.



        Görünüşe bakılırsa epey bir iş bizi bekliyor. Ama birlikten kuvvet doğar hatırlayarak halka üyelerimiz ile canla başla çalışıp bütün engelleri aşacağız.

Şimdiden bütün medya martıları üyelerine başarılar dileriz.

(En üsteki resim oxsi.net'ten alınmıştır)

Şeymanur UZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder