23 Nisan 2012 Pazartesi

MEDYA MARTILARI BLOGSPOT SAYFAMIZIN HAZIRLANMASI (Enes KÜPELİ)

Geçen haftalarda yaptığımız çalışmalara kısaca göz atarsak şöyleydi.

*İlk önce Sosyal Medyayı araştırmıştık.

*Ardından Sosyal Medya’da oluşturduğumuz ürünleri facebook sayfamız olan “Medya Martıları’nı da paylaşmıştık.

*Son olarakta bu paylaşımları yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda kararlar almıştık.
--Bu hafta ise facebook sayfamızdan biraz kopup, katıldığımız proje için hazırladığımız araştırma ürünlerini internet ortamında sunmaya. Daha önce de projeye başvururken, projemizi sunma türü olarak “blog-web” demiştik. Bu verdiğimiz sözü tutmak adına yavaş yavaş da olsa blog’umuzu oluşturmayı düşündük.

  --Peki, blog sayfasını oluşturmadan önce ne yapmalıydık. Bu konu için öncelikle proje Lideri öğretmenimiz olan muhittin Işık’a danıştık.  Lider öğretmenimiz ilk önce bize blogların kullanım amacına yönelik bir seminer verdi. Günümüzde artık her alanda blog sayfaları oluşturmak mümkün. Fakat hangisinin en iyi destek sunduğunu bulabilmemiz için proje Lider Öğretmenimiz bize her martı üyesinin farklı bir web sayfasından destek alarak bloglar oluşturmamızı istedi. Bu blogların içeriği olarak da günlük yazmamızı istedi yani her halka üyesi arkadaşımız bir hafta boyunca kendi internet sayfasında yani bloğunda günlük tutmamızı istedi. Tabi kendi bloğumuzda olabildiğince renkli yöntemler kullanmak ve olabildiğince renkli olmasına özen göstermemizi istedi.
--Geçen bir haftanın ardından herkes sırasıyla oluşturduğu blogspotu sınıfta sundu. Halka üyesi bütün arkadaşlar kendisine ait blog sayfası ile ilgili bilgiler verdi. Ve blog’unu aldığı web sayfasının hangi destekleri sunduğunu anlattı bize. Sırasıyla tahtaya geçen arkadaşlarımız kendi blog’unun artılarını ve eksilerini anlattı bizlere. Ardından yapılan blogların en iyisini bulmaya çalıştık. Daha doğrusu en hızlı hizmet desteği sunan, en kullanışlı pratik web-blog hizmeti sunan web sayfasını bulmaya çalıştık.

---Yaptığımız çalışmaların sonucunda verilen en büyük desteğin  “Google Blogspot” olduğuna karar verdik Çünkü Google Blogspot gerçektende çok kullanışlıydı. Ayrıca hız bakımından da diğerlerinden kat kat üstündü. Google Blogspot’ta rahatlıkla menüler oluşturabiliyorduk. Fotoğraf yüklemeleri diğerlerine göre çok hızlıydı. Google Blogspot’un verdiği desteklerin diğerlerine göre fazla olmasından dolayı seçimimizi bu yönde yaptık.
--Seçimimizi yaptıktan sonra geldik içerik kısmı oluşturmaya. Tabi içerikten kastımız katıldığımız projenin aşamalarını herkesle paylaştırmak için yayınlamak. İşte bu içerik kısmını oluşturmak için öncelikle hazırladığımız aşamalar vardı. Bunlar:
* Halka üyeleri seçiminin yapılması

* Proje konusunun demokratik yöntemle seçilmesi ve uygulanması
* Seçtiğimiz proje konusunun çeşitli yöntemlerle araştırılması
  Tabi ki hazırladığımız içeriği atmadan önce blogspot’umuzun yapı olarak oluşturmaya. Şekil olarak önce en üstte “template” orta kısmında sol tarafta “içerik” ve sağ tarafta “günlük” kısmını oluşturmayı düşündük. Ayrıca bu iki kısım arasında “ana butonları “ koymaya karar verdik. Butonlarımız sırasıyla “Anasayfa”, “Halka tanıtımı “ , “Anlama”, Uygulama”, “Kontrol” ve  “Yaşama Geçirme “ olarak altı başlık altında toplamayı düşündük.
--Ayrıca orta kısımdaki bölümün sağ bölümünde “Günlük” oluşturacağımızı söylemiştik. Yani her hafta yaptığımız etkinlikleri bu bölümde tarih sıralamasına koyarak yayınlamayı düşündük. Zaten şu an bu yazıyı yazmamızın amacı bu:)
--Oluşturduğumuz bu blogspotu her hafta geliştireceğiz. Hem de butonlar kısmında yer alan içerik kısmını hem de “Günlük” kısmını her etkinlik ardından bir halka arkadaşımız hazırlayarak böylece yaptığımız her etkinlikten her kesin haberi olacak ve yaptıklarımızın düzenli bir dosyası tutulmuş olacaktı.
--Bugüne kadar yaptığımız etkinlikler şu an zaten yayında. Bundan sonraki etkinlerimizde yine buradan yayınlayacağız.

Umarız çok güzel emirler yaparız ve bu sayfadan paylaşırız. Ayrıca çekeceğimiz videoları da bu sayfadan yayınlamayı düşünüyoruz. Hem öğretmenlerin yaptığı hem bizim yaptığımız çalışmaları buradan yayınlayacağız.
Enes Küpeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder